Leiderschap en behandelingsstrategieën in de COVID-crisis

20-07/2021

 

Op 27 januari 2021 hebben de twee top-sprekers (bestuurder en arts), Prof.dr. Bart Berden en Dr. Thomas Voshaar inzicht gegeven op hun manier van werken tijdens deze crisis.

 

‘Leiderschap tijdens de COVID-crisis’

Prof. dr. Bart Berden is voorzitter Raad van Bestuur van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis te Tilburg en tevens voorzitter van Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ) in Noord-Brabant. Bart Berden stond in het oog van de storm die vanuit Brabant het coronavirus over het land jaagde. In ‘zijn’ ziekenhuis in Tilburg werd eind februari de eerste coronapatiënt van Nederland opgenomen. Na tien tropenmaanden zijn we terug bij af. De gevolgen van de uitgestelde zorg zijn enorm en nu nog volstrekt onduidelijk. ‘Het ergste moet nog komen’.

 

‘COVID-Behandelmethode’’

Dr. Thomas Voshaar is chefarts van de longkliniek binnen het Kranken­haus Bethanien in Moers en voorzitter van de Vereniging van Pneumologische Klinieken (VPK). Tijdens de Covid pandemie heeft zijn kritiek op de vroege intubatiestrategie geleid tot een heroverweging van de manier waarop Covid wordt behandeld. Zijn behandelconcept is over de hele wereld bekend geworden als het Moerser-model en heeft de aandacht getrokken van de Bundesgesundheitsminister Jens Spahn en de Ministerpräsident van het Land NRW Armin Laschet.

 

Als u geïnteresseerd bent om de gegeven presentaties te bekijken, neem dan contact op met Thea Remers via remers@euregio.org.