Follow-up rondetafelgesprek „Zorg verbindt“ 07.11.2017

08-11/2017

Follow-up rondetafelgesprek „Zorg verbindt“

Zahnärztekammer Düsseldorf, 07.11.2017

 

Netwerk-bijeenkomst Cluster 11 van het Project „Zorg verbindt “

30 Duitse en Nederlandse gasten uit de industrie, politiek en gezondheidszorg namen deel aan het rondetafelgesprek in Düsseldorf op 7 november 2017 en informeerden zich over de mogelijkheden van grensoverschrijdende samenwerking in de gezondheidszorg.

 

Thea Remers (Euregio Rijn-Waal) heette de deelnemers welkom in de mooie vergaderzaal van de “Zahnärztekammer”, voordat de projectpartners Victor Haze (Health Valley) en Dr. Ing. Oliver Lehmkühler (Cluster InnovativeMedizin.NRW) een presentatie gaven over de doelen van dit cluster: Cluster 11 Euregionale Grensoverschrijdende Matchings/ Fieldlabs/Workshops”

 

De daaropvolgende keynote speeches vormden de aanzet voor de eerste mogelijke matchings: prof. Angela Maas (UMC St Radboud, Nijmegen) presenteerde over een onderzoek naar hart- en vaatziekten bij vrouwen. Prof. Bernd Turowski (Universitair Ziekenhuis Düsseldorf) presenteerde een simulatiemethode van beeldgeleide neurologische interventies en Dr. med. Heddeke Snoek (Karakter Nijmegen) lichtte het gebruik toe van een diagnostische camera bij pediatrische en adolescente therapie. Ze zijn allen op zoek naar verdere partners uit het Duits-Nederlandse grensgebied om hun werkgebied te vergroten, synergieën te creëren en samen te werken aan het verbeteren van de gezondheidszorg door middel van samenwerking.

 

Zo volgde er een levendige open discussie, die tijdens het netwerkdiner in kleinere groepen werd voortgezet en er ontstonden zelfs enkele concrete samenwerkingsmogelijkheden.

 

Om de Duits-Nederlandse uitwisseling in de regio dicht bij de grens verder te bevorderen en om bilaterale samenwerkingsprojecten op te zetten, zijn verdere netwerkbijeenkomsten gepland.